Dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, conducre fără permis sau a unor autovehicule neînmatriculate

În data de 9 Septembrie 2023, ora 12:05, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Fierăriei din satul Șcheia au observat un bărbat care a coborât de la volanul unui vehicul și a intrat în curtea unei locuințe.

La solicitările și somațiile polițiștilor, bărbatul a revenit pe drumul public din fața locuinței, fiind identificat în persoana unui tânăr de 21 ani, cu domiciliul în satul Șcheia. În continuare bărbatul a fost condus la sediul S.P.R. 9 Șcheia, ocazie cu care acesta a fost testat etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a procedat la interogarea bazelor de date ocazie cu care s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare nu aparțin autoturismului condus, acestea fiind luate de la un alt autoturism. Autoturismul condus are certificatul de înmatriculare suspendat pentru I.T.P. expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (1), din Cod Penal, ”Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat faptă prevăzută și pedepsită de alin (2) din Codul Penal.

În data de 9 Septembrie 2023, în jurul orei 08:00, echipajul de poliție rutieră cadrul Poliției Municipiului Câmpulug Moldovenesc, a identificat pe str. Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 37 de ani din com. Vama, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că șoferul prezenta o concentrație alcoolică în valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale. În cauza s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin 1 din Codul Penal.

În data de 9 Septembrie 2023, ora 08:55, echipajul din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 17, pe raza localității Păltinoasa, cu autospeciala de poliție a surprins și înregistrat cu aparatul radar Trucam un autoturism care rula cu viteza de 77 km/h, dinspre Gura Humorului spre Suceava, pe un sector de drum cu limită 50 km/h. După ce și-au declinat calitatea, agenții de poliție au solicitat conducătorului auto documentele personale şi ale autovehiculului și să se supună testării cu aparatul etilometru. În urma testării alcoolscopice, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, conducătorul auto de 41 ani din com. Păltinoasa, jud. Suceava a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului – C.P.U. pentru a se supune prelevării mostrelor biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier-Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal

În data de 10 Septembrie 2023, ora 00:15, polițiștii SPR 1 Vadu Moldovei, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în zona de competenţă, au oprit în trafic pe str Oborului din sat Bărăşti, com. Boroaia, autoturismul condus de către un bărbat din din sat/com. Boroaia, jud. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcoolul pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge. În cauză am întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1.

La data de 9 Septembrie 2023, ora 18:30, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de control al traficului rutier în cadrul acțiunii BLOCADA, acționând în post fix pe DN 17 comuna Poiana Stampei, a oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat din orașul Hârlău, județul Iași, care după prezentarea documentelor solicitate de către lucrătorii de poliție, a menționat faptul că nu are asupra sa permisul de conducere. În urma verificării în baza de date a conducătorului auto, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce SUSPENDAT, pentru conducere sub influența alcoolului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de ”conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” potrivit art. 335 alin. (2) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către polițiștii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top