Două persoane s-au rătăcit în zona orașului Broșteni

Duminică, 23 august 2020, în urma unui apel prin SNUAU 112, o persoană în vârstă de 62 de ani din municipiul Brașov a sesizat faptul că el și soția lui s-au rătăcit în zona împădurită Neagra Broşteni.

Două persoane s-au rătăcit în zona orașului Broșteni

Bărbatul a relatat că în cursul dimineții au plecat în pădure să culeagă afine, însă s-au rătăcit. Din cauza faptului că nu cunoşteau zona și în lipsa detaliilor pentru orientare, cei doi soți au decis să solicite sprijinul autorităţilor.

Pentru căutarea celor două persoane au acţionat o echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Vatra Dornei, precum și un salvamontist însoțit de câinele de cautare-salvare.

Potrivit localizării prin GPS, a reieșit faptul că persoanele în cauză s-ar afla în zona Plaiul Popii. Căutarea a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic, de lăsarea întunericului și totodată, de faptul că cei doi soți au ales să nu respecte indicațiile de a rămâne în zona în care au fost localizați.

În jurul orei 22:00, cele două persoane au fost găsite în zona împadurită din apropierea satului Glodu.

Deși erau epuizați fizic, aceștia nu au solicitat îngrijiri medicale, fiind conduși de către echipa de căutare aproximativ 12 kilometri spre locul în care se afla parcat autoturismul lor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top