Drumul Lemnului și Târgul Lăptarilor

Duminică, 1 octombrie 2017, începând cu ora 11:00, pe Stadionul Rarăul din Câmpulung Moldovenesc vor avea loc evenimentele Drumul Lemnului, ediția a XVII-a, și Târgul Lăptarilor, ediția a VI-a.

Drumul Lemnului și Târgul Lăptarilor

În judeţul Suceava este cunoscută şi aşteptată o manifestare anuală, o sărbătoare a crescătorilor de taurine şi a procesatorilor de lapte, care, împreună produc, respectiv, înnobilează alimentul ce reprezintă prima hrană pentru om.

La acest târg participă firme al căror obiect de activitate este producerea şi comercializarea utilajelor destinate prelucrării laptelui şi lucrărilor agricole cu specific montan.

Anual participă şi gospodarii din Câmpulung Moldovenesc, care în fermele proprii cresc animale, care sunt evaluate de către o comisie de specialitate.

În cadrul acestor manifestări mai sunt organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor şi micilor procesatori.

Program

Programul acestor manifestări vor cuprinde: spectacole folclorice, concursuri, divertisment, discuţii pe teme profesionale.

  • orele 11:00 -13:00
    Deschiderea oficială. Vizitarea și bonitarea standurilor. Festivitatea de premiere Târgul Lăptarilor.
  • orele 13:00 -20:30
    Demonstrații și expoziții ale meșterilor populari. Expoziție de artă culinară traițională din Bucovina. Expoziție de utilaje. Expoziție de animale (bovine, ovine, caprine, cabaline și canide). Degustare produse de stână. Plimbări cu cai și atelaje. Spectacol folcloric – invitați speciali: Ana Ilinca Mureșan, Cătălin Maximiu și Pamfil Roată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top