Vineri, 27 Iulie 2018, începând cu ora 21:14, va avea loc o eclipsă totală de Lună, vizibilă din Suceava.

Această eclipsă este ce mai lungă din secolul XXI, cu o durată a totalității de o oră și 42 minute. În timpul unei eclipse totale de lună, aceasta intră în zona de umbră a Pământului și capătă o culoare roșiatică, fiind cunoscută în popor ca luna sângerie.

Pentru mai multe informații legate de eclipsa de Lună (Luna sângerie) și să o privești prin telescop, ești așteptat vineri, 27 Iulie 2018, începând cu ora 21:00, la Planetariul și Observatorul Astronomic din Suceava.

Tot vineri, planeta Marte se va afla foarte aproape de Luna și va fi la opoziție. Când o planeta se află la opoziţie, o putem observa în cele mai bune condiţii, pe parcursul întregii nopți, având maximul de strălucire şi diametrul aparent maxim vizibil prin telescop.

Astfel, se vor face observații și asupra planetei Marte, dar și asupra planetelor Saturn și Jupiter, putând vedea sateliții galileeni, marea pată roșie de pe Jupiter și inelele lui Saturn.

Observațiile astronomice vor fi posibile daca cerul nu va fi acoperit de nori. Pe lângă programul de observații, se vor discuta despre eclipse și se vor proiecta filme documentare legate de Lună și de producerea eclipselor de Lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *