EcoBrunch Țara Dornelor

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020, între orele 11:00 – 15:30, în comuna Panaci va avea loc evenimentul intitulat EcoBrunch Țara Dornelor.

 EcoBrunch Țara Dornelor

Eveniment de cultură gastronomică reprezintă un mod de a sprijini conservarea patrimoniului local și autenticitatea experienței turistice în destinațiile de ecoturism ale României.

Programul evenimentului va cuprinde următoarele elemente:

  • degustare de produse și preparate locale oferită de gazele din comună pentru oaspeții prezenți la eveniment. Aceștia vor avea prilejul să cunoască bogăția culinară a zonei, într-un ospăț pe cinste care va aduce laolaltă savoarea mâncărurilor bucovinene de sezon;
  • drumeție ghidată la două dintre cele 17 izvoare amenajate în Panaci sub denumirea de Tărâmul Izvoarelor – în acest fel vizitatorii vor afla mai multe despre specificul natural al zonei, despre inițiativa locală a clubului de tineri GreenIMPACT de la Școala Gimnazială Panaci, care a făcut posibilă valorificarea în scop turistic a izvoarelor din localitate, precum și despre sursa naturală a unuia dintre cele mai renumite branduri de apă minerală din țară;
  • lansarea unui traseu în aplicația Questo – un mod inedit de a descoperi Panaciul. Participanții vor avea ocazia să descopere povești locale la pas, cu ajutorul telefonului mobil;
  • momente artistice asigurate de Grupul Călimani Folk;
  • atelier creativ pentru copii și adulți.

Acces: 100 lei (maxim o sută de participanți).

Evenimentul este organizat de Asociația My Transylvania în parteneriat cu Asociația de Ecoturism din România (AER) și cu Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD).

Asociația My Transylvania are peste 13 ani de experiență în organizarea acestui tip de evenimente la nivel național, care au pus zone precum Transilvania, Oltenia, Muntenia și Dobrogea pe harta turistică a României prin intermediul gastronomiei locale.

Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor (AETD) este un parteneriat între sectorul public şi cel privat ce reuneşte actori locali din Ţara Dornelor care activează în domeniile: turism, conservarea naturii şi dezvoltare locală. În prezent, AETD derulează proiectul Țara Dornelor, o destinație ecoturistică înfloritoare, finanțat prin programul Green Entrepreneurship – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism, un program comun al Romanian-American Foundation și Fundația Pentru Parteneriat. AETD face parte din rețeaua națională a destinațiilor ecoturistice, reunite sub egida Asociației de Ecoturism din România (AER).

Questo este aplicația mobilă pentru tururi self-guided, un joc de explorare prin care să descoperi locuri inedite și poveștile lor. Questo este un start-up românesc, care a primit recunoaștere internațională (cea mai bună aplicație de călătorii în 2017).

Green IMPACT este un club de tineri care învață prin experiență, prin promovarea ecoturismului din Țara Dornelor. Un proiect al Fundației Noi Orizonturi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top