În data de 12 Martie 2021, în cadrul evenimentului anual Erasmus+ Welcome Day, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (USV) a urat bun venit studenților străini Erasmus+, care vor studia la Suceava pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului academic 2020-2021.

Erasmus+ Welcome Day 2021

Deși contextul epidemiologic global a determinat o scădere a numărului de mobilități Erasmus+, 18 tineri din Portugalia, Italia, Spania, Turcia și Rusia au decis să se alăture studenților suceveni, unii dintre ei revenind la USV, după experiența pozitivă pe care au avut-o anul trecut.

Începând cu acest an academic, studenții Erasmus+ primesc sprijin din partea voluntarilor organizației Erasmus Student Network (ESN) – filiala Suceava, a cărei înființare, în luna septembrie a anului trecut, a fost aprobată de către ESN Internațional, cu sediul la Bruxelles.

Pe lângă studenții Erasmus+, la USV studiază anul acesta, ca studenți permanenți, aproximativ 25 de cetățeni străini din: China, Spania, Siria, Ghana, Nigeria, Senegal, Israel, Turcia, Turkmenistan.

USV depune eforturi susținute pentru internaționalizarea și adaptarea ofertei educaționale la standardele impuse de Spațiul european al educației. Astfel, în luna decembrie 2020, Consiliul de administrație al USV a aprobat noua Strategie de internaționalizare, pentru perioada 2021-2027, care are trei direcții prioritare:

1. Excelența în educație, cercetare și formare prin intermediul internaționalizării;

2. Consolidarea și extinderea parteneriatelor internaționale cu țări UE și non-UE. Exploatarea avantajului dat de poziția geografică strategică a USV în colaborarea internațională;

3. Dezvoltarea capacității administrative și organizaționale pentru consolidarea internaționalizării la USV. Prin urmare, viziunea strategică actuală proiectează USV, în anul 2027, ca o instituție recunoscută pentru excelența în educație și cercetare, deschisă experienței internaționale în spațiul global al educației și cercetării, proactivă și flexibilă în fața provocărilor societale ale secolului XXI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *