Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava

DGASPC Suceava a participat la „Bursa locurilor de muncă” de la Iulius Mall Suceava

Astăzi, 20 Mai 2022, la Iulius Mall Suceava, a avut loc evenimentul Bursa locurilor de muncă organizat de către Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Suceava, eveniment care a avut loc la nivel național, în toate județele României, la care au participat și specialiști din cadrul DGASPC Suceava, împreună cu beneficiarii, persoane cu dizabilități din cadrul serviciilor rezidențiale din județ.

Modelul documentelor pentru plata șomajului tehnic a fost aprobat de ministrul muncii și solidarității sociale

Modelul tipizat al documentelor necesare angajatorilor pentru plata indemnizaţiei de şomaj tehnic reglementat de Ordonanța de Urgență nr.36/2022 privind stabilirea unor măsuri de protecție socială a salariaților în contextul conflictului armat din Ucraina, precum și ca urmare a sancțiunilor internaționale aplicate Federației Ruse și Belarusului a fost aprobat prin ordinul Ministrului muncii şi solidarităţii sociale nr. 705 publicat în Monitorul Oficial din 20 Aprilie 2022

Cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul țării noastre nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de maximum nouă luni într-un an calendaristic

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează agenții economici cu privire la faptul că cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul țării noastre nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de maximum nouă luni într-un an calendaristic, potrivit Legii nr. 200/2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România şi a Ordonanţei Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Baza de calcul a indemnizației de șomaj și a altor măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de ANOFM se majorează de la 1 martie

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă și de creșterea gradului de ocupare a forței de muncă în conformitate cu prevederile Legii numărul 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Anunț important pentru persoanele cu dizabilități care pot beneficia de voucher pentru achiziționarea de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, implementează din anul 2019, proiectul Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, Cod MySMIS2014+: 130164, proiect cofinanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.

Documentele pentru șomaj tehnic se transmit electronic la AJOFM Suceava

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava informează agenții economici cu privire la faptul că, începând de astăzi, documentele necesare acordării șomajului tehnic în conformitate cu Ordonanța de Urgență numărul 111 din 2 Octombrie 2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice, determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, se vor transmite electronic la adresa de e-mail suceava@anofm.gov.ro.

Asociația Institutul Bucovina și partenerii locali dezbat necesitatea schimbărilor în domeniul uceniciei

Asociația Institutul Bucovina și partenerii locali dezbat necesitatea schimbărilor în domeniul uceniciei

Asociația Institutul Bucovina a organizat marți, 2 Martie 2021, o întâlnire de lucru în cadrul proiectului SEPAL – Dezvoltarea unei platforme de angajare prin ucenicie (2017-1-058), unde, alături de reprezentanți din partea AJOFM, ai Universității Ștefan cel Mare din Suceava și ai antreprenorilor suceveni, a dezbătut dificultățile întâmpinate în ceea ce privește formarea la locul de muncă prin programe de ucenicie.

Noi măsuri anunțate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă(AJOFM) Suceava

Menținerea restricțiilor pentru anumite domenii de activitate a impus continuarea acordării șomajului tehnic, la cererea angajatorilor care au păstrat și în luna iunie suspendarea contractelor de muncă ale salariaților. Cererile angajatorilor vor fi soluționate similar lunilor aprilie și mai, documentele actualizate fiind deja încărcate pe plaforma digitală aici.gov.ro.

Scroll to Top