Eveniment rutier cercetat de polițiști

În data de 5 Noiembrie 2022, în jurul orei 5:00, un bărbat din orașul Vicovu de Sus în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209G, pe raza localității Straja a intrat în coliziune cu atelajul hipo condus de către un bărbat din orașul Vicovu de Sus, ce se deplasa în același sens.

După impact, conducătorul autoturismului a oprit la fața locului, a discutat cu persoana vătămată, după care a părăsit locul accidentului.

Căruțașul a fost transportat cu un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Rădăuți pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

În urma investigațiilor efectuate s-a reușit identificarea conducătorului auto, iar acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Municipal Rădăuţi i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) din Codul penal,”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” faptă prev. şi ped. de art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul Penal cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, pentru lămurirea tuturor aspectelor și stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top