Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În data de 14 Ianuarie 2023, în jurul orelor 15:00, un bărbat a condus autoturismul pe strada Bogdan Vodă din mun. Rădăuți, iar la intersecția dintre străzile Bodan Vodă și Mihai Viteazul, a acroșat ușor doi pietoni, angajați în traversarea străzii în mod regulamentar, pe trecerea pentru pietoni, marcată corespunzător.

Ca urmare a impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonilor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) și (4) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.

În data de 14 Ianuarie 2023, ora 21:00, poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați cu privire la faptul că, un tânăr s-a prezentat la Spitalul Judeţean Suceava, prezentând leziuni ca urmare a unei autoaccidentări de pe bicicletă. La data de 14 ianuarie 2023, în jurul orei 16:00, minorul în vârstă de 16 ani, se deplasa cu o bicicletă pe strada Ștefan cel Mare de pe raza comunei Marginea, iar într-un moment de neatenţie s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni în zona capului. Minorul s-a deplasat singur la domiciliu, iar părinții l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. În cauză, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. (1) din codul penal, raportat la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Marginea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top