Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În data de 22 Ianuarie 2023, în jurul orei 13:00, un bărbat de 74 ani din satul Dumbrăveni se deplasa cu bicicleta pe DN29 în loc. Salcea, moment în care a intrat în coliziune cu autoutilitară, care circula în fața sa.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Jud. Suceava. Șoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava. Biciclistul a fost testat și el cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal. Ulterior, în aceeași zi, în jurul orei 19:25, bărbatul de 74 ani a fost implicat într-un nou eveniment rutier. Astfel, un bărbat din satul Capu Câmpului, în timp ce conducea autoturismul pe sCalea Unirii din municipiul Suceava, dinspre strada Traian Vuia înspre strada Ana Ipătescu, l-a surprisn și accidentat pe bărbatul de 74 ani, care traversa strada prin loc nepermis. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 74 ani, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava. Bărbatul de 74 ani nu a fost fi testat cu aparatul etilotest, recoltându-i-se mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava. Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.

În data de 22 Ianuarie 202, ora 13:35, un bărbat, în timp ce conducea mopedul neînmatriculat/ neînregistrat, pe DJ 208F, din direcția Uidești către Nigotești, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa din direcția Manolea către Forăști. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului de moped. Conducătorul auto a fost și el testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei. Fiind verificat în baza de date a poliției s-a constat faptul că bărbatul care a condus mopedul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu figurează ca fiind înmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”,„conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat”,, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului,, fapte prev. și ped de art. 196, alin. 1, art. 335 alin. 1, art. 334, alin. 1, art. 336, al. 1, toate din CP.

În data de 23 Ianuarie 202, ora 3:20, un tânăr de 19 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a condus autoturismul pe DC Putna, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a sensului său de deplasare. În urma impactului a rezultat avarierea autovehiculului și vătămarea corporală ușoară a trei pasageri din autoturism. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracșiunilor de vătămare corporal din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, fapte prev. și ped. de art art. 196 alin 1 și 4 din Codul Penal și art. 336 alin 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top