Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În data de 19 Mai 2023, în jurul orei 17:20, un bărbat de 45 ani, din orașul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Cernăuți, pe raza oraşului Vicovu de Sus având direcția de deplasare Vama Vicovu de Sus catre intersecția dintre Calea Bucovinei cu str. Calea Cernăuți, a acroșat pe o minoră, în vârstă de 4 ani, din orașul Vicovu de Sus, care s-a angajat în trecerea părții carosabile prin loc nemarcat, fără a se asigura, totodată aceasta nefiind supravegheată de către părinți.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuţi unde i s-a recoltat o probă biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (1) din Codul penal din Codul Penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus.

În data de 19 Mai 2023, în jurul orelor 19:40, o femeie de 45 ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul pe strada Zamca, din municipiul Suceava, dinspre strada Narciselor spre strada Mărășești, iar când a ajuns la intersecția cu strada Ion Neculce a fost acroșată de către un autovehicul care ulterior a părăsit locul accidentului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei minore de 16 ani din municipiul Suceava care ocupa locul din dreapta față în autovehiculul condus de către femeia de 45 ani. Conducătoarea auto de 45 ani a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Acesteia i s-au prelevat și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma măsurilor informativ operative desfășurate de lucrătorii Biroului Rutier Suceava, a fost identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier, stabilindu-se faptul că acesta a fost condus de către o femeie de 32 ani, localnică. Femeia de 32 ani a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Acesteia i s-au prelevat și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. (2), (3), Cod penal. și „ părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, faptă prev. de art. 338 alin. 1, din C.P.

În data de 19 Mai 2023, în jurul orelor 19:40, un bărbat de 49 ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul pe strada Celulozei, dinmunicipiul Suceava, a surprins şi acroşat pe o minoră în vârstă de 4 ani, din municipiul Suceava, care traversa neregulamentar de la dreapta la stânga conducătorului auto. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Acestuia i s-au prelevat mostre biologică de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii şi „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2, 3 din C. pen.

În data de 19 Mai 2023, ora 22:23, un bărbat de 50 ani, din orașul Broșteni, în timp ce se deplasa cu bicicleta sa, echipată necorespunzător, pe strada Lungeni (DN 17B) din orașul Broșteni, din direcţia sat Holda către comuna Borca, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, pe sensul său de mers. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (1), (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top