Evenimente din județul Suceava.

 

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Armonia culorilor

9 noiembrie 2023 - 27 noiembrie 2023

Armonia culorilor

În perioada 9-27 Noiembrie 2023, începând cu ora 15:00, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava va avea loc expoziția de pictură Armonia culorilor semnată de artistul plastic Leonid Popescu.

Leonid Popescu s-a născut pe 22 Martie 1953, în satul Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. A absolvit Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plămădeală din Chişinău şi Facultatea de Design – grafică industrială a Institutului de Arte şi Design din Harkov, Ucraina. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. În anul 2001, a fost distins cu titlul onorific „Maestru în Arte”, în 2013 – cu „Ordinul de Onoare”, și, în anul 2016, cu titlul onorific „Artist al Poporului”. De asemenea, este deținătorul ordinului „Andrei Rubliov” al Patriarhiei ruse. În sfera artelor plastice, Leonid Popescu are lucrări în colecţii publice şi private din ţară şi de peste hotare, dar este activ și ca scriitor, ilustrator de carte și arhitect.

Expoziția Armonia culorilor conține peste 35 de lucrări, fiind prezentată de criticul de artă drd. Delia Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava. Potrivit criticului de artă, artistul Leonid Popescu „a lăsat deoparte rigorile și s-a îndreptat către un labirint stilistic, bifând, într-o manieră interesantă și deloc la îndemâna oricui, diferite stiluri, acest fapt având dublu scop, și anume acela de a-și descoperi propiile limite ca artist, dar și de a mulțumi pe fiecare privitor în parte. Acest creator de frumos trăiește o viață complexă, rafinată, unde tablourile sale stârnesc inevitabil emoții subtile, ce nu pot fi cuprinse în cuvinte. Tablourile lui Leonid Popescu s-au născut sub semnul enigmatic, tainic al imaginației sale prolifice, dar, desprinzându-se de făuritor, lucrările dobândesc o personalitate și devin un subiect individual și independent de suflul spiritual.”

În cadrul evenimentului, va avea loc și lansarea a doua volume de proză ale scriitorului Leonid Popescu, „Deportări din valea Răutului” și „Drumuri printre ziduri”, ce vor fi prezentate de prof. univ. dr. Silvia Bacalâm Cheianu (Republica Moldova), poetul Iurie Moiș (Ucraina), istoricul Ion Huzău (Ucraina), criticul literar Vitalie Răileanu, Grigore Năsoi (România) și Ilie Gherghes (România).

Manifestarea face parte din evenimentele dedicate Zilei Bucovinei și deschide o serie de întâlniri cu artiști plastici și scriitori din spațiul românesc.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 16 Noiembrie 2023, începând cu ora 15:00.

Loc de desfășurare

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)
strada Universității, numărul 13
Suceava, Suceava 720229 România
+ Hartă Google
Telefon
+4 0230 216 147
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Organizator

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV)
Telefon
+4 0230 216 147
Email
rectorat@usv.ro
Vezi site-ul web Organizator

Evenimente din Câmpulung MoldovenescFălticeniRădăuțiSuceavaVatra Dornei și Gura Humorului.

 

Organizezi un eveniment și vrei să-l publicăm în calendarul nostru? Dă-ne de veste!

Scroll to Top