Evenimente din județul Suceava.

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Fryderyk Chopin

20 iunie 2022 - 10 iulie 2022

Fryderyk Chopin

În perioada 20 Iunie 2022 – 10 Iulie 2022, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc expoziția intitulată Fryderyk Chopin.

Expoziția prezintă, în cele 24 de panouri, viața și creația compozitorului polonez.

Institutul Polonez din București a pregătit versiunea în limba română a expoziției realizate de Institutul Fryderyk Chopin din Varșovia.

Un element caracteristic al operelor lui Chopin îl reprezintă exprimarea aprofundată și inspirația din modelele stilistice ale muzicii populare poloneze. Talentul său a fost descoperit când avea doar câțiva ani, iar mențiunile despre copilul genial au încântat rapid aristocrația din Varșovia. Pe 5 Noiembrie 1830, Chopin a părăsit Polonia pentru totdeauna. După ce a rătăcit îndelung, a plecat, în cele din urmă la Paris. În ciuda faptului că a trăit în străinătate, Chopin a rămas mereu cu inima și mintea în țara sa natală, menținând relații strânse cu intelectuali polonezi, precum Adam Mickiewicz, Julian Ursyn Niemcewicz, Ciprian Kamil Norwid. Aflat în pragul morții, Chopin a cerut ca, după ce va muri, inima să-i fie trimisă la Varșovia. Deasupra plăcii comemorative amplasate la monumentul său din Biserica Sfintei Cruci din capitala Poloniei, se află citatul din Evanghelia după Matei: Acolo unde este comoara ta, acolo va fi şi inima.

Detalii

Începe:
20 iunie 2022
Se termină:
10 iulie 2022
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie (Suceava)
strada Ștefan cel Mare, numărul 33
Suceava, județul Suceava 720003 România
+ Hartă Google

Organizator

Muzeul Național al Bucovinei (Suceava)
Telefon:
+4 0230 216 439
Email:
contact@muzeulbucovinei.ro
Vezi site-ul web Organizator

Organizezi un eveniment și vrei să-l publicăm în calendarul nostru? Dă-ne de veste!

Scroll to Top