Evenimente din județul Suceava.

 

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Libertate (2023)

22 septembrie 2023 / 20:30 - 22:00

Libertate (2023)

Vineri, 22 Septembrie 2023, începând cu ora 20:30, echipa filmului românesc Libertate, aflată într-un turneu de promovare prin țară, ajunge la Cinema City din Iulius Mall Suceava pentru o proiecție specială.

Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe regizorul Tudor Giurgiu și pe actorii Alex Calangiu, Ștefan Iancu si Cristian Popa.

Libertate este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, in timpul Revolutiei din 1989. In haosul si panica generate de protestele mulţimii impotriva autoritaţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenereaza intr-o confruntare sangeroasa intre soldaţi, miliţieni, securisti si civili.

Din distributia filmului fac parte unii dintre cei mai talentati si indragiti actori ai momentului: Alex Calangiu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionut Caras, Iulian Postelnicu, Catalin Herlo, Mirela Oprisor, Leonid Doni, Marius Manole sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Stefanescu si Tudor Giurgiu, dupa o idee de Nap Toader.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci in Ungaria, la Festivalul International de Film Transilvania si se afla in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Din 6 Octombrie 2023, filmul va fi distribuit in cinematografele din toata tara.

LIBERTATE este o co-productie Romania-Ungaria, produs de Libra Films si Mythberg Films si distribuit in Romania de Transilvania Film.

Evenimente din Câmpulung MoldovenescFălticeniRădăuțiSuceavaVatra Dornei și Gura Humorului.

 

Organizezi un eveniment și vrei să-l publicăm în calendarul nostru? Dă-ne de veste!

Scroll to Top