Evenimente din județul Suceava.

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Matrici și martiri

29 aprilie 2022 - 19 mai 2022

Matrici și martiri

În perioada 29 Aprilie 2022 – 19 Mai 2022, de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00, la Galeria de Artă Zamca din Suceava va avea loc expoziția intitulată Matrici și martiri realizată de Andrei Coca.

Evenimentul reprezintă o continuare a mesajului lansat odată cu prima organizare publică a expoziției, care a avut loc în decembrie 2021 la Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, prin programul “Artist sub 20”.

Andrei este absolvent al Colegiului Național “Petru Rareș” Suceava, iar în prezent studiază istorie antică, filosofie și istoria religiilor la o universitate din Germania. Astfel, participarea sa la vernisaj s-a realizat sub forma unei videoconferințe, însă în sală, alături de lucrările sale, i-a avut aproape pe cei care i-au îndrumat pașii în călătoria sa artistică: mama, fratele și bunica. Despre personalitatea acestuia, familia povestește că mereu a fost un copil interesat de nou, care “trăiește mai mult pentru alții, decât pentru el”. Ionuț, fratele artistului, simte că lucrările transmit un „mesaj de la elev la elev” și sunt inspirate din “trauma educației”.

Ca primă expoziție personală, “Matrici și Martiri” ilustrează o colecție originală de fotografii, picturi și instalații, realizate pe parcursul ultimului an de liceu. Maestrul Mihai Pânzaru-Pim, custodele galeriei și cel care a făcut posibilă organizarea expoziției, îl consideră pe Andrei un exemplu pentru generația tânără, fiind exact în locul care îi este menit.

Acces gratuit.

Detalii

Începe:
29 aprilie 2022
Se termină:
19 mai 2022
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Galeria de Artă Zamca (Suceava)

Organizezi un eveniment și vrei să-l publicăm în calendarul nostru? Dă-ne de veste!

Scroll to Top