Evenimente din județul Suceava.

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Patricia Marina Toma – Oamenii satelor

28 ianuarie 2023 - 5 martie 2023

Patricia Marina Toma - Oamenii satelor

În perioada 28 Ianuarie 2023 – 5 Martie 2023, la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc va avea loc expoziția de fotografie intitulată Oamenii satelor realizată de Patricia Marina Toma.

Proiectul Oamenii satelor a început în urmă cu 7 ani ca primul meu proiect de valorificare a unei mici părți din fotografiile realizate în tot acest timp și s-a dezvoltat de la un proiect local, la documentarea fotografică a vieții generațiilor vârstnice care mai locuiesc în satele din nordul și nord-vestul Transilvaniei și în Bucovina.
Îmi continui explorările în lumea rurală până în prezent, orientându-mă înspre oameni, așezări, interioare și cadre țărănești și din alte zone ale României. În fotografiile expuse veți putea observa o înclinație înspre chipuri, expresii și detalii puse în context de situații și elemente ale universului țărănesc pentru întregirea unui peisaj de ansamblu. Pentru completarea expoziției de fotografie propun vizionarea unui material video care cuprinde povești de viață ale unora dintre oamenii întâlniți în ultimii ani în teren, alături de obiecte personale rămase în urma celor care nu mai sunt, cu scopul de a crea un fragment din universul bătrâneții.
Temele recurente în discuțiile pe care le vom asculta, cât și în fotografiile expuse, sunt boala, bătrânețea, singurătatea, spiritualitatea, alături de fragmente impresionant de detaliate ale amintirilor din perioada tinereții – familie și căsătorie, relații sociale, muncă (agricolă în special) și situație politică.
– Patricia Marina Toma.

Detalii

Începe:
28 ianuarie 2023
Se termină:
5 martie 2023
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Muzeul Arta Lemnului (Câmpulung Moldovenesc)
Calea Transilvaniei, numărul 10
Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava România
+ Hartă Google
Telefon:
+4 0230 311 378
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Organizator

Muzeul Arta Lemnului (Câmpulung Moldovenesc)
Telefon:
+4 0230 311 378
Email:
office@muzeulartalemnului.ro
Vezi site-ul web Organizator

Evenimente din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți, Suceava, Vatra Dornei și Gura Humorului.

Organizezi un eveniment și vrei să-l publicăm în calendarul nostru? Dă-ne de veste!

Scroll to Top