Expoziția Taberei de Pictură a Muzeului Național al Bucovinei

În perioada 2-28 Noiembrie 2021, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc Expoziția Taberei de Pictură a Muzeului Național al Bucovinei, ediția a IX-a.

Expoziția Taberei de Pictură a Muzeului Național al Bucovinei

Douăzeci și opt de lucrări semnate de Liviu Suhar de la Iacobeni, Iurie Matei de la Chișinău, Margareta Catrinu de la Cluj-Napoca, Camelia Rusu Sadovei de la Suceava, Niculai Moroșan de la Siret, Valeriu Șușnea de la Buzău, Victor Frimu și Radu Negru de la Chișinău, Loredana Ceică de la Suceava, Sorin Purcaru și Cristian Diaconescu de la Iași, Pușa Pâslaru și Lucia Pușcașu de la Suceava, Elisa Comșa de la Cluj-Napoca pot fi văzute în foaierul Muzeului de Istorie.

Proiectul cultural se desfășoară în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și conform artistului plastic Camelia Sadovei, președintă a Filialei Suceava a avut ca obiectiv principal, la început, îmbogățirea patrimoniului colecției de artă contemporană de la Suceava cu o sumă de noi lucrări semnate de artiști valoroși la nivel local, național și internațional.

Prin vocea doamnei profesoare, artiștii transmit publicului faptul că, Taberele Muzeului Național au devenit ocazii fertile pentru a descoperi opinii și discursuri artistice inedite, de înaltă ținută culturală, de a identifica probleme profesionale comune și de a transforma aceste oportunități în adevărate simpozioane de artă plastică contemporană.

Privitor la evenimentele din acest an, Camelia Sadovei a remarcat faptul că ediția de la Vama din 2021, cu toate marcajele impuse de restricțiile asumate, a însemnat cu atât mai mult, un prilej de dezbatere și prezentare a modului în care fiecare participant este exponentul vremii sale. Pe simezele expoziției de prezentare a lucrărilor participanților, sunt viziuni și concepte personale cizelate cu înalt profesionalism.

Tabăra de pictură organizată de Muzeul Național al Bucovinei, se apropie de sărbătorirea unui deceniu de existență. De-a lungul timpului au existat mai multe locații, toate surse de inspirație, la Pătrăuți, Călinești, Sucevița, Cacica sau Vama. La fiecare ediție, lucrările artiștilor participanți au oferit motive de încântare, de reflecție, de mărturisire. Colecțiile Muzeului Național al Bucovinei s-au îmbogățit an de an cu frânturi de sensibilitate exprimată plastic, oferind la schimb posibilitatea întâlnirii unor spirite aflate mereu în căutare, ocazii pentru împărtășiri teoretice și, cu siguranță, prilejul multor discuții tehnice. De-a lungul celor nouă ediții, 94 artiști plastici au îmbogățit colecțiile muzeului sucevean cu peste 300 de lucrări, o contribuție importantă la memoria spiritului acestor locuri, a adăugat Constantin Emil Ursu, directorul general al muzeului.

Acces gratuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top