Fă Rai din ce ai! este titlul campaniei pe care Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera din Suceava o iniţiază în cadrul proiectului 4/4 Pentru Prieteni, organizat de Ambasada SUA în România şi American Councils for International Education.

Fă Rai din ce ai!

Pe parcursul lunilor februarie şi martie, sucevenii, în general, respectiv tinerii, în special, care vin la Biblioteca Bucovinei sunt invitaţi să doneze o carte pentru copiii de la Casa de tip familial Visătorii din Fundu Moldovei. Astfel, utilizatorii Bibliotecii Bucovinei devin voluntari ai acestei campanii.

Volumele pot fi aduse la Secţia pentru adolescenţi a bibliotecii județene şi se vor constitui într-un fond de carte care va fi donat apoi Casei de tip familial „Visătorii”, pe 2 aprilie 2020. Momentul nu este ales întâmplător, ci pentru a marca Ziua internaţională a cărţii pentru copii, care se sărbătorește la această dată.

La evenimentul din 2 Aprilie 2020 vor participa şi actori ai Teatrului Municipal Matei Vişniec din Suceava. Motivaţi de ideea că doar împreună putem aduce bucurie în sufletul copiilor instituţionalizaţi, o parte din actorii teatrului sucevean vor prezenta un moment artistic.

Demersul Bibliotecii Bucovinei I. G. Sbiera se desfăşoară sub egida Consiliului Judeţean Suceava şi este susţinut de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în subordinea căreia se află Casa de tip familial Visătorii din Fundu Moldovei. Cei aproape 30 de copii şi adolescenţi din centrul menţionat au vârste cuprinse între patru şi 19 ani şi provin din familii defavorizate, au fost abandonaţi sau au suferit diferite forme de abuz.

Scopul campaniei Fă Rai din ce ai! este de a promova lectura în rândul tinerei generaţii, dar şi valorile voluntariatului. Aceasta face parte din proiectul 4/4 Pentru Prieteni, aflat deja la a treia ediţie în ţara noastră și susţinut de Ambasada SUA în România şi American Councils for International Education, respectiv iniţiat în memoria lui Martin Luther King Jr, renumitul activist american care considera că Întrebarea cea mai urgentă şi insistentă a vieţii este: ce faci pentru ceilalţi?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *