În această perioadă , mai mult ca oricând , personalul farmaceutic – farmaciști și asistenți de farmacie – se dedică profesiei și asigurării cu medicamente și alte produse de sănătate necesare populației.

În acest sens, Colegiul Farmaciștilor Suceava anunță următoarele următoarele:

  • Farmaciile de pe raza județului Suceava, funcționează cu program normal.
  • Farmaciile încearcă să se aprovizioneze cu medicamente necesare afecțiunilor acute și cronice , cu produse de protecție împotriva infectării cu COVID -19, precum și alte produse de sănătate necesare populației.
  • Prețul medicamentelor este stabilit prin Ordin de preț al M.S., iar prețul celorlalte produse de sănătate depinde de producători, importatori și distribuitori.

Obiectivul, ca unități farmaceutice, și ca personal farmaceutic de specialitate – farmaciști și asistenți de farmacie – este de a asigura continuitatea asistenței cu medicamente și de a contribui la aplatizarea curbei de infestare și de îmbolnăvire a populației cu Coronavirusul COVID-19 .

Cetățenii sunt rugați care se adresează farmaciilor, să respecte normele prevăzute prin Decretul 195/16.02.2020, astfel încât să fie protejată fiecare persoană în parte, și în același timp să fie protejat personalul farmaciilor, pentru a putea beneficia în continuare, de asistența cu medicamente în comunitățile locale unde acestea există.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *