Finalul primei etape a proiectului pilot Quality & Safety le oferă pelerinilor de pe Via Transilvanica o incursiune plăcută în Țara Dornelor

Prima etapă a proiectului pilot Quality & Safety, demarat în luna iunie de Tășuleasa Social și Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) prin semnarea unui protocol de colaborare, a fost finalizată cu succes!

Finalul primei etape a proiectului pilot Quality & Safety le oferă pelerinilor de pe Via Transilvanica o incursiune plăcută în Țara Dornelor

Astăzi, cele 47 de borne din Țara Dornelor, cu intrare din pasul Mestecăniș (borna cu numărul 84) și ieșire în zona Tătaru prin Grădinița (borna cu numărul 131), poartă logo-ul destinației de ecoturism și un număr de identificare, care îi ajută pe pelerinii de pe Via Transilvanica să determine încadrarea în zonă și să cunoască la a câta bornă se află. Acest element extra, întărește siguranța pe traseu.

Acțiunea de sablare, marcare și numerotare a bornelor de pe Via Transilvanica, porțiunea din Țara Dornelor, s-a derulat în perioada 10 – 16 septembrie 2022 de către echipele tehnice ale Tășuleasa Social și Salvamont Vatra Dornei. În perspectivă, Tășuleasa Social își propune, ca alături de oamenii drumului, să extindă acțiunea „quality & safety” pe întreg traseul Via Transilvanica, în cei 1.400 de kilometri.

Încă de la început, rolul acestui proiect pilot a fost acela de a oferi o nouă busolă de orientare pe traseu drumeților care iau la pas sau în șaua bicicletei Via Transilvanica – drumul care unește. Și, în plus, și-a dorit să deschidă calea asumării un rol activ al destinației de ecoturism Țara Dornelor în îmbunătățirea experienței de vizitare pe acest traseu turistic care și-a croit drum prin frumoasele păduri de molid și comunitățile locale ale zonei de munte, cu tradițiile și obiceiurile specifice, îndrăgite de oaspeți.

În faza a doua a colaborării, organizațiile partenere și-au propus să actualizeze Ghidului Drumețului pe Via Transilvanica, unde vor fi menționate rutele traseului care aparțin destinației de ecoturism Țara Dornelor.

Prima etapă a proiectului pilot Quality & Safety a fost implementată de Tasuleasa Social și Salvamont Vatra Dornei cu sprijinul Asociației de Ecoturism Tara Dornelor prin proiectul Țara Dornelor, o destinație ecoturistică înfloritoare, finanțat de Romanian-American Foundation și Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány prin programul Green Entrepreneurship – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism. Informații de la debutul colaborării pot fi accesate AICI!

Eveniment special în așteptare. În data de 8 Octombrie 2022, în Piața Cetății din Alba Iulia, va avea loc lansarea oficială a întregului traseu Via Transilvanica, de aproximativ 1.400 de kilometri, care străbate România de la Nord-Est la Sud-Est. La marele eveniment, Via Transilvanica Day The Grand Opening, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor va reprezenta destinația de ecoturism cu un stand propriu de promovare pus la dispoziție de Tășuleasa Social, în calitate de organizator. La târgul pentru oamenii drumului, în standul eco-destinației Țara Dornelor, vor fi prezenți meșteri populari și producători locali, care vor împărtăși celor 10.000 de participanți așteptați, o mică parte din farmecul și savoarea locale. Participarea se va face cu sprijinul autorităților publice din Țara Dornelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top