Gala Top 10 Suceveni

Vineri, 8 Decembrie 2017, începând cu ora 18:30, la Conacul Domnesc din Șcheia va avea loc Gala Top 10 Suceveni, ediţia a VI-a.

Manifestarea va reuni oameni care, prin faptele lor, redau speranţa pentru o lume mai bună, oameni care au reuşit să răzbată într-o perioadă destul de dificilă, având realizări deosebite care merită să fie cunoscute.

La fel ca şi în anii trecuţi, seara Galei este una specială, plină de magie, când organizatorii vor recompensa oamenii obişnuiţi, dar absolut speciali, care fac lucruri măreţe pentru semenii lor. În această seară vor fi premiaţi oameni care au făcut performanţă în diferite domenii prin muncă, prin determinare, talent şi voinţă, au realizat lucruri mari pentru cei aflaţi în suferinţă, oameni care sunt modele pentru comunităţile din care provin şi care au fost găsiţi de noi şi daţi drept exemplu de urmat. Evenimentul va debuta cu o proiecţie a retrospectivei Galei Top 10 Suceveni din 2016 şi va continua cu poveştile celor zece suceveni de top, care vor fi prezentate în cadrul unor reportaje video realizate de echipa Monitorul de Suceava, proiectate pe mai multe ecrane din sala de festivităţi.

Gala Top 10 Suceveni este un eveniment în care sunt promovaţi şi artiştii locali, adevăratele valori sucevene care ne reprezintă cu succes la concursuri naţionale şi internaţionale, de unde se întorc cu premii importante, dar şi ansambluri şi formaţii tradiţionale care păstrează şi transmit generaţiilor următoare obiceiurile şi datinile străbune. Anul acesta, la ediţia a VI-a, cei circa 450 de invitaţi aşteptaţi la eveniment se vor bucura de un program special. Momentele artistice vor fi oferite publicului de profesorul Johannes Raimund Onesciuc, interpreta de muzică folk Ștefania Iacob, urmată în program de un grup de dansatori ai Ansamblului Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava, subordonat Consiliului Județean Suceava, care vor prezenta un mozaic muzical – coregrafic al minorităților din Bucovina. Următorul moment artistic al serii va aduce în fața publicului Grupul de femei de la Bilca. Acest grup a fost înființat în anul 1965, de învățătoarea Distina Cârdei. Erau atunci 19 femei, iar la un moment dat au ajuns la 32. Grupul este condus de Felicia Cuciureanu, care activează în această formație încă de la înființare, acum 52 de ani. Grupul de femei de la Bilca va prezenta dansul Altița. Un alt moment special al serii va fi oferit de Grupul vocal-tradițional Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Ion Nistor din Vicovu de Sus. Grupul a luat ființă în anul 2008, la inițiativa profesorul Vasile Schipor, din dorința de a promova valorile culturale și tradiționale din zona Bucovinei. Cu toţii vor oferi publicului momente artistice remarcabile, realizate cu dăruire, cu profesionalism, fără să ceară nimic în schimb, ştiind că Gala „Top 10 Suceveni” este un eveniment exclusiv caritabil, în care se promovează şi se susţine performanţa.

Şi în acest an, pe parcursul serii, se vor organiza mai multe licitaţii. Obiectele scoase la licitaţie la ediţia din acest an vor fi, cu siguranţă, prin calitatea, utilitatea, valoarea lor de colecţie, dorite de mulţi dintre invitaţii manifestării. Iubitorii de artă, colecţionarii de diverse obiecte pot intra în posesia unor piese deosebite, contribuind totodată, prin achiziţionarea lor în context competiţional, la demersul caritabil al evenimentului. Oferta este consistentă şi diversificată, iar preţurile de pornire vor fi rezonabile. Pe lângă obiectele scoase la licitații, anul acesta, firma Stil Glass din Suceava, singura producătoare de sticlărie manuală din zona Moldovei, care scoate pe poartă o sticlărie suflată și pictată manual, adresându-se celor care caută în aceste produse mai mult decât utilitate, a donat pentru gală o sută de astfel de obiecte, în scopul sprijinirii financiare a Ioanei Sorina Amariţei. Dumneavoastră nu trebuie decât să le cumpăraţi, iar toţi banii obţinuţi din vânzarea acestor produse, cât și cei rezultați din licitații vor ajunge la tânăra Ioana Sorina Amariţei, în vârstă de 19 ani, ţintuită într-un scaun rulant în urma unui accident rutier. Sorina nu îşi doreşte o viaţă în care fiecare pas ar putea fi o povară pentru cei din jur. Visul tinerei de a putea merge din nou poate fi îndeplinit doar cu ajutorul vostru, al oamenilor care-i înţelegeţi suferinţa. Voi puteţi să o ridicaţi din acest scaun. Voi puteţi să o ajutaţi pe Sorina să continue terapia, foarte costisitoare, care depășește cu mult posibilitățile familiei Amariței, şi să reuşească să facă primii paşi.

Evenimentul este organizat de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava și Federația Patronală a Intreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Suceava.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top