Guvernul României a aprobat peste 23 milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații

Instituția Prefectului- Județul Suceava informează că Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 23.873.000 lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse în județul Suceava.

Din această sumă, 2.142.000 lei sunt bani destinați Consiliului Județean Suceava, pentru reparații la drumuri județene, care se adaugă celor 5.483.000 lei aprobați la data de 12 Iulie 2018, astfel că pentru CJ Suceava s-a aprobat întreaga sumă necesară refacerii drumurilor județene afectate de inundații.

Pentru refacerea digului de apă de la Berchișești, s-a aprobat suma de 1.728.000 lei, alți 984.000 lei fiind aprobați pentru refacerea Stației de tratare a apei potabile Baia 3, apă furnizată locuitorilor din municipiile Suceava și Fălticeni.

Restul banilor sunt repartizați unui număr de 28 unități teritorial administrative din județul Suceava, pentru efectuarea lucrărilor de refacere a infrastructurii locale afectate în urma inundațiilor, cu prioritate pentru refacere diguri, poduri, podețe și punți pietonale, apărări de mal.

Prefectura Suceava mai precizează că, în continuare, se centralizează rapoartele operative transmise de către primării, și se evaluează scriptic și faptic, prin comisiile interinstituționale care se deplasează în teren, pagubele produse începând cu 24 Iulie 2018. Pe baza acestora, Prefectura va întreprinde alte demersuri pentru obținerea de fonduri de la Guvern.

Reamintim că Instituția Prefectului- Județul Suceava a transmis Guvernului, mai multe proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru județul Suceava, în vederea refacerii infrastructurii afectată de calamitățile naturale produse în lunile iunie-iulie 2018.

Astfel, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern transmis săptămâna trecută, Prefectura a solicitat Guvernului încă 5.460.000 lei, pentru înlăturarea distrugerilor înregistrate în urma fenomenelor meteo-hidrologice periculoase din ultima perioadă, care se adaugă celor 36.445.000 lei solicitați anterior Guvernului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top