Incendiu în localitatea Corocăiești

Sâmbătă, 18 Decembrie 2021, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dumbrăveni și Verești au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Corocăiești.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bucovina al județului Suceava, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit, adăpostul de animale și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la două locuințe și la două anexe învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două femei, în vârstă de 86 de ani, respectiv 68 de ani. Prima a suferit un atac de panică, iar a doua a suferit arsuri minore la o mână. Ulterior, ambele au refuzat transportul la spital.

Au ars casa de locuit, construită din BCA, cu acoperișul din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și bunurile din interiorul acesteia. Au mai ars adăpostul de animale și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. S-au degradat circa șase tone de plante furajere, zece metri cubi lemn de foc și alte bunuri materiale. De asemenea, s-au degradat ferestrele unei locuințe aflată în aceeași curte și lambriul din PVC pe o suprafață de aproximativ zece metri pătrați.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza aparatului de gătit (aragaz) lăsat nesupravegheat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top