Incendiu în localitatea Dragoșa

Astăzi, 28 Septembrie 2022, pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frumosu și Vatra Moldoviței, au intervenit cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Dragoșa, comuna Frumosu.

Incendiu în localitatea Dragoșa

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bucovina al județului Suceava, flăcările au afectat construcții din patru gospodării, iar incendiul a fost lichidat la ora 9:10.

La primul proprietar au ars: bucătăria de vară, pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați, un atelier de tâmplarie pe aproximativ 50 metri pătrați, o terasă din lemn pe 40 metri pătrați, acoperișul locuinței (P+1) pe aproximativ 160 metri pătrați, casa scarii din lemn, tavanul etajului, elemente de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, elemente de tâmplărie din lemn, circa trei metri cubi material lemnos pentru tâmplarie, cinci metri cubi lemn de foc și altele. S-au degradat utilaje electrice de tâmplărie, scule electrice, învelitoarea din țiglă a casei de locuit, centrala termică cu instalația de încălzire și pereții casei de locuit.

La a doua proprietate au ars: adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 90 metri pătrați, o magazie pe 35 metri pătrați, bucătaria de vară pe 50 metri pătrați, o terasă din lemn pe 30 metri pătrați, acoperișul casei de locuit pe aproximativ o sută metri pătrați, tavanul etajului, circa doi metri cubi de cherestea și altele.

Al treilea proprietar a avut afectate un perete din lemn (40 metri pătrați) și acoperișul adăpostului de animale (zece metri pătrați). S-au degradat învelitoarea din azbociment a construcției, elemente de tâmplărie și instalația electrică.

Fațada casei, de la al patrulea proprietar afectat, a ars pe o suprafață de aproximativ zece metri pătrați. De asemenea, au mai fost afectate și alte elemente de construcție ale locuinței.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuințele și anexele din vecinătate, cu bunurile aferente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top