Vineri, 18 Decembrie 2020, Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Șaru Dornei.

Incendiu în localitatea Șaru Dornei

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor ardeau generalizat construcții din două gospodării, construite majoritar din lemn, cu pericol de propagare a flăcărilor la vecinătăți.

Incendiu în localitatea Șaru Dornei

Incendiu în localitatea Șaru Dornei

Incendiu în localitatea Șaru Dornei

Incendiul a fost lichidat la ora 5:28.

Au ars un garaj și o magazie, corp comun, pe aproximativ 130 metri pătrați, și o altă construcție anexă, corp comun, compusă din adăpost de animale și o magazie, pe 45 metri pătrați. Flăcările s-au propagat și la o magazie din gospodăria învecinată, care a ars pe 40 metri pătrați. În incendiu au ars și 3 autoturisme, două aflate în garaj, iar al treilea, parcat în apropiere. Au mai ars bunuri de uz casnic, scule și unelte diferite, circa 15 metri cubi lemn de foc și altele. S-au degradat elemente de tâmplărie din PVC (două uși și patru ferestre) și aproximativ 80 mp din izolația exterioară a unei case de locuit.

Incendiul a izbucnit de la un autoturism, aflat în garaj, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat două case de locuit și restul anexelor gospodărești, cu bunurile aferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *