Marți, 16 Februarie 2021, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Baia, au intervenit cu șase autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii.

Incendiu în satul Sasca Nouă

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o autoutilitară, parcată sub acoperișul unei hale gater. De la aceasta, flăcările s-au extins la acoperișul halei și la cel al unei case de locuit, ale aceluiași proprietar.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:50.

Datorită intervenției prompte ale pompierilor militari și civili, incendiul a fost localizat la timp, înainte să cuprindă în întregime cele două construcții amenințate de flăcări.

Au ars: autoutilitara, în totalitate, acoperișul halei gater pe o suprafață de aproximativ o sută de metri pătrați și acoperișul casei, pe aceeași suprafață. S-au deteriorat circa 20 de paleți de scândură, un perete lateral al locuinței, zugrăveli interioare, obiecte de mobilier și altele.

Incendiul a izbucnit de la instalația electrică a autoutilitarei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat hala gater, casa de locuit, precum și depozitele de cherestea și bușteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *