Incendiu la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Brodina de Sus

Pompierii militari ai subunităților din Vicovu de Sus, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus, Straja și Brodina, au intervenit cu zece autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil . De asemenea, flăcările erau propagate și la clădirea cloptniței, aflată în imediata apropiere.

Incendiu la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Brodina de Sus

Incendiul a fost lichidat la ora 0:10.

A ars în totalitate biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărți, veșminte preoțești, elemente de mobilier și altele). Au mai ars clădirea clopotniței, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, obiecte de mobilier și alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum și camera centralei și centrala termică din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite din sistemul de încălzire (centrală termică pe lemne).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat structura de rezistență a clădirii clopotniței.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top