Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele zece facultăți ale Universității Ștefan cel Mare din Suceava (pentru licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională), care au început pe 10 Iulie 2017, s-au încheiat vineri, 21 Iulie 2017.

În această sesiune de admitere, oferta educațională a universității a atras un total de 2.910 de candidați, cu 418 candidați (aproape 17%) mai mult decât în sesiunea de anul trecut, când numărul total al înscrișilor la finalul sesiunii iulie a fost de 2.492.

Programele de licență au cumulat un număr de 3382 de opțiuni, exprimate de către 1.769 de candidați. Menționăm faptul că, practic, la patru dintre programele de licență toate locurile vor fi ocupate din această sesiune: la Calculatoare (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor), Contabilitate și informatică de gestiune (Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică), Drept (Facultatea de Drept și Științe Administrative) și Pedagogia învățământului primar și preșcolar (Facultatea de Științe ale Educației). Prin urmare, ele nu vor mai fi incluse în cea de a doua rundă de admitere, care urmează să se organizeze la începutul lunii septembrie. Pentru cele nouă programe de licență învățământ la distanță (ID) s-au înscris 219 canndidați, cu 310 opțiuni. Pentru locurile alocate etniei rrome și-au depus dosar cinci candidați, față de unul singur anul trecut.

O cifră record de înscrieri s-a înregistrat pe componenta Români de pretutindeni, pentru care USV a organizat centre speciale de înscrieri în localitățile Sîngerei și Chișinău (R. Moldova), respectiv Cernăuți și Solotvino (Ucraina). La acest moment (22 Iulie 2017), numărul total al dosarelor depuse este de 616, din care 565 la nivel de licență. Candidații din această categorie pot depune dosare de înscriere până pe data de 24 Iulie 2017.

Programele de masterat s-au dovedit, la rândul lor, deosebit de atractive, acestea atrăgând interesul a 884 candidați români, comparativ cu 705 în anul anterior (cu peste 20% mai mult). În această sesiune de înscrieri, pentru programele de conversie profesională, aflate pentru al doilea an consecutiv în oferta de admitere, au optat 38 de candidați.

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV) Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV) speră într-o bună dinamică a înmatriculărilor, care vor începe luni, 24 Iulie 2017, și se vor derula până pe 28 Iulie 2017, când vor fi publicate rezultatele finale.

Candidații declarați admiși trebuie să știe că neînmatricularea conduce la pierderea locului obținut în urma concursului de admitere. Precizăm, de asemenea, că după anul întâi de studiu, studenții care au ocupat un loc cu taxă pot beneficia de alocație bugetară. Lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar în urma rezultatelor obținute.

Reamintim că a doua sesiune de admitere la USV va avea loc între 6 și 13/14 Septembrie 2017 (fără sâmbătă și duminică).

Informații legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la admitere.usv.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *