Instituția Prefectului – Județul Suceava va recepționat 60.922 pachete de igienă pentru persoanele defavorizate

Ca urmare a derulării programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete alimentare și de igienă acordate din fonduri externe nerambursabile, începând de astăzi se vor recepționa un număr de 60.922 pachete de igienă, din tranșa a-IV-a, pentru beneficiarii eligibili din județul Suceava.

Instituția Prefectului - Județul Suceava va recepționat 60.922 pachete de igienă pentru persoanele defavorizate

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, sunt:

  1. familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Pachetele de igienă conțin:

  • periuță de dinți – cinci bucăți;
  • pastă de dinți – 300 mililitri;
  • săpun lichid 500 mililitri;
  • șampon copii – 800 mililitri;
  • șampon adulți – 500 mililitri;
  • detergent rufe – 2700 grame.
  • Astăzi sunt recepționate un număr de 17.513 pachete de igienă, care ajung în localitățile Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, Șerbăuți, Calafindești, Grănicești, Suceava, Șcheia, Adâncata, Hănțești, Zvoriștea, Zamostea, Grămești, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Vicovu de Sus, Straja, Ulma, Brodina, Dornești, Rădăuți, Horodnic de Sus, Marginea, Voitinel, Vicovu de Jos, Putna, Panaci, Șaru Dornei, Dorna Arini, Gălănești, Horodnic de Jos, Solca, Cacica, Bălcăuți, Milișăuți, urmând ca până în data de 23 Iulie 2021 să fie recepționate toate pachetele din program.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top