În perioada 22 Iunie 2017 – 9 Iulie 2017, Shopping City Suceava te invită să descoperi tradițiile, meșteșugurile și frumusețile naturale ale Bucovinei.

Proiectul Iubim Bucovina include o serie de evenimente speciale organizate în incinta centrului comercial: expoziție de ii tradiționale și lăzi de zestre, șezătoare de cusut straie de sărbătoare, ateliere tradiţionale pentru copii, dansuri populare, expoziție de fotografie cu oameni și locuri deosebite din Bucovina, dar şi o cabină cu fotografii instant pentru cei care vin îmbrăcaţi în ie.

De altfel, sâmbătă, 24 Iunie 2017, sucevenii sunt invitați să îmbrace ia românească și să vină la Shopping City Suceava pentru a sărbători împreună Ziua universală a iei şi să participe la cel mai mare selfie în ie. Shopping City Suceava încurajează clienții să poarte cu mândrie ia românească și să o introducă în viața de zi cu zi. Astfel, primii trei sute de clienți care vor îmbrăca ia pe parcursul zilei de 24 Iunie 2017, vor primi instant un voucher de cumpărături în valoare de 20 lei. În plus, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, sucevenii care vor veni îmbrăcaţi în ie, vor putea pleca acasă cu o fotografie printată pe loc. Pentru cei care doresc să-și achiziționeze o ie modernă, magazinele din Shopping City Suceava s-au pregătit cu oferte speciale pentru numeroase modele de ii.

Și tot sâmbătă, 24 Iunie 2017, începând cu ora 13:00, clienții centrului comercial sunt așteptați la o șezătoare cu dansuri populare susținute de Ansamblul folcloric Luca Arbure, ateliere de sânziene (artă textilă şi modelaj) realizate în colaborare cu Centrul Educațional ECCE, expoziţia de fotografie intitulată Ipostaze Bucovinene aparținând fotografilor Dorin Sveduneac şi Marina Sveduneac, expoziţie de ii cu motive bucovinene, dar şi lăzi de zestre, vechi de zeci de ani și purtătoare ale unor povești de neuitat, aduse în faşa publicului de Asociația iaBucovina. De asemenea, se va putea redescoperi cum țeseau bunicile covoarele la stative şi cum se transformau snopii de in sau cânepă și prindeau viața unei cămăși sau unui ștergar, cu ajutorul unor bucovineni iscusiți, cu povești de viață încântătoare, precum Dna. Jucan Valeria si Jucan Lina din Mănăstirea Humorului

Timp de câteva zile, lumea satului bucovinean v-a prinde viață în incinta Shopping City Suceava: de la arta țesutului și a cusăturilor cu vestitul război de țesut, la confecționarea costumelor populare cu broderii manuale de mărgele, și până la modelarea ulcelelor din lut, frumusețea meșteșugurilor bucovinene va fi adusă în faţa vizitatorilor. Generațiile tinere vor avea ocazia de a descoperi o lume inedită, plină de îndeletniciri și tehnici de lucru neprețuite pentru cultura românească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *