Jandarmii suceveni vor asigura măsurile de ordine publică dispuse de Ziua Internațională a Muncii

În acest sfârșit de săptămână, peste o sută de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava vor acționa în cadrul dispozitivului integrat de menținere a ordinii publice din zona de responsabilitate, unde se vor asigura că ordinea și liniștea publică sunt respectate.

Jandarmii vor fi prezenți alături de polițiști atât în mediul urban, în zonele aglomerate, parcuri, centre comerciale, zone de agrement, cât și în mediul rural unde au loc manifestări cultural-artistice cu ocazia zilelor localităților, acționând pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional.

De asemenea, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la meciurile de fotbal și rugby care vor avea loc pe raza județului și vor monitoriza ordinea publică la expoziția canină „Bucovina Dog Show 2022”, dar și în cadrul evenimentului „Retro Parada Primăverii 2022”.

Totodată, jandarmii montani vor executa misiuni de patrulare în zonele de agrement din Gura Humorului, Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Broșteni și Sucevița, pentru a se asigura că turiștii nu vor întâmpina probleme, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

Pentru ca acest sfârșit de săptămână să fie unul fără incidente, Jandarmeria Suceava recomandă cetățenilor:

  • să nu se implice în acțiuni care pot conduce la tulburarea ordinii publice;
  • să manifeste atenție în ceea ce privește asigurarea bunurilor personale;
  • să supravegheze copiii care se pot rătăci în zonele aglomerate;
  • să aibă un comportament decent în conformitate cu normele de conviețuire socială;
  • dacă situația impune să solicite sprijinul, apelând la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau prin numărul unic de urgență 112.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top