Le français, c’est facile!

Miercuri, 10 Aprilie 2019, începând cu ora 17:00, la Casa Prieteniei din Suceava, Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava (USV) continuă cursul de limbă franceză pentru copii intitulat Le français, c’est facile!.

Săptămâna aceasta, Mariana Șovea și Maxence Caron își propun să facă o incursiune în lumea animalelor domestice. Copiii sunt invitați să cânte, să deseneze, să se joace și, în același timp, să învețe noile noțiuni de limbă franceză, împreună cu ariciul Léo și prietenii lui.

Începând cu ora 18:00, Loredana Mititiuc și Melania Băbescu, împreună cu elevii lor de la Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Economic dimitrie Cantemir din Suceava, propun publicului sucevean activitatea L’Adolescent français. Dansul, muzica, poezia își dau mâna și în această săptămână pentru a exprima plăcerea de a se exprima în limba franceză și de a promova francofonia proprie. Prezentările Les stéréotypes de l’adolescent français și La journée de l’Europe vor fi completate cu momente de dans (pe tema Le mépris, de Georges Delerue / Di-gue ding ding, de Michel Legrand), cu recitări din creații personale, dar și din Guillaume Apollinaire sau Arthur Rimbaud, cu cântece (Françoise Hardy – Comment te dire adieu?/ Françoise Gall – Laissez tomber les filles), cu o scenetă Le bérêt, de Fernand Raynaud, dar și cu un număr de dans acrobatic.

Acces gratuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top