Le français, c’est facile!

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, începând cu ora 17:00, Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU) al Universității Ștefan cel Mare din Suceava (USV) continuă activitățile destinate învățării limbii franceze, sub genericul Le français, c’est facile!.

Grupa de copii, îndrumată de Mariana Șovea (USV) și de Sophie Bordas va pătrunde în universul animalelor. Imaginea, culoarea, jocul și cântecul vor fi prezente din nou. Un spațiu generos, care se poate organiza după nevoie, va fi ambientul adecvat activităților de învățare propuse, la care se adaugă metode moderne de achiziție ale lexicului nou.

Începând cu ora 18:00, activitatea intitulată Compréhension, tolérance et amitié este materializarea parteneriatului dintre Școala Gimnazială Numărul 1 din Suceava și Şcoala Gimnazială Academician Haralambie Mihăescu din Udeşti. Elevii implicați, coordonați de profesoarede limba franceză Daniela Sandu, Oana Trifan şi Aura Mihoc, vor recita poezii, vor cânta, vor dansa, vor interpreta mici scenete și vor amenaja o expoziție cu creații plastice pe această temă. Limba franceză și prietenia, care reprezintă coordonatele de bază ale activității, mesajele lor de înțelegere, toleranță și prietenie vor avea ecou și vor contribui la încurajarea publicului și elevilor de a se exprima și comunica în limba franceză, de a socializa cu cei care împărtășesc aceleași valori, de a lega prietenii și de a descoperi împreună diversitatea spațiului francofon.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top