Le français, c’est facile!

Miercuri, 27 Noiembrie 2019, începând cu ora 17:00, Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU) al Universității Ștefan cel Mare din Suceava (USV) continuă activitățile destinate învățării limbii franceze, sub genericul Le français, c’est facile!.

Mariana Șovea și Sophie Bordas vor aborda o tematică nouă: clasa, obiectele clasei. Nu vor lipsi cântecul, jocul, desenul sau Leo și prietenii săi.

Începând cu ora 18:00, liceele tehnologice Iorgu Vârnav Liteanu din Liteni și Mihai Eminescu din Dumbrăveni propun activitatea Fêtons 110 ans de la naissance d’Eugène Ionesco!, coordonată de Briana Belciug și de Alexandra Sîrghi.

Aceasta vine în ajutorul elevilor, pentru a le face cunoscută personalitatea marelui dramaturg român de expresie franceză, Eugen Ionescu. Ei vor face cunoștință cu valorile culturale promovate de autor, valori câștigate din cele două spații care au dus la formarea personalității, dar și a scriitorului Eugen Ionescu, și care au funcționat ca o punte între cele două culturi: franceză și română. Această activitate oferă totodată o deschidere spre cultura românească, dar și spre cea franceză, conștientizând relațiile culturale, sociale, economice dintre Franța și România de-a lungul timpului.

Din program menţionăm prezentări bilingve ale autorului român de expresie franceză, dramatizări, expoziţie de carte, precum şi un atelier de traduceri.

Acces gratuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top