Evenimente din județul Suceava.

Lume, lume… hai la târg! (2023)

Muzeul Satului Bucovinean (Suceava)

În perioada 28-30 Iulie 2021, între orele 9:00 și 20:00, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava va avea loc evenimentul intitulat Lume, lume... hai la târg!. Invitat special: Chef Cătălin Scărlătescu.

De Paște, în Muzeul Satului Bucovinean (2023)

Muzeul Satului Bucovinean (Suceava)

Duminică, 16 Aprilie 2023, începând cu ora 12:00, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava va avea loc evenimentul intitulat De Paște, în Muzeul Satului Bucovinean. Invitați: Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara Shukar. Concerte de toacă și clopote. Activități specifice.

Întoarcere la Origini

Muzeul Satului Bucovinean (Suceava)

Vineri, 30 Septembrie 2022, între orele 11:00 și 17:30, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava va avea loc evenimentul Întoarcere la Origini. La eveniment vor participa: meșteri fierari, adevărați artizani în arta modelării fierului (pentru potcoave, roți și care, arme și unelte); meșteri artizani în arta broderiei și a celebrelor ii și costume populare lucrate manual; meșteri creatori ai vestitelor măști populare ce se poartă îndeosebi în perioada sărbătorilor de iarnă; meșteri renumiți în arta veche a olăritului și fabricarea manuală a vaselor din lut; adevărați artiști în încondeierea ouălor.

Târgul Meșterilor Populari din Republica Moldova

Muzeul Satului Bucovinean (Suceava)

În perioada 19-21 August 2022, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava va avea loc Târgul Meșterilor Populari din Republica Moldova. Vor expune 42 de meșteri populari din Republica Moldova.

Lume, lume… hai la târg! (2022)

Muzeul Satului Bucovinean (Suceava)

În perioada 29-31 Iulie 2021, între orele 9:00 și 20:00, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava va avea loc evenimentul intitulat Lume, lume... hai la târg!. Invitat și anul acesta, Chef Cătălin Scărlătescu va găti pentru public produsele gastronomice care l-au consacrat. Ansamblul Ciprian Porumbescu va susține, în toate cele trei zile, după ora 16:00, momente de muzică și voie bună pe ulițele muzeului. Acces: 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru pensionari și un leu pentru copii, elevi și studenți.

Identitate românească – obiceiuri de nuntă din Maramureș

Muzeul Satului Bucovinean (Suceava)

În perioada 23 Iunie 2022 - 30 Septembrie 2022, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc expoziția intitulată Identitate românească - obiceiuri de nuntă din Maramureș. Demersul expozițional face parte din programul de promovare și valorificare a patrimoniului Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară din Maramureș, cuprinzând piese de patrimoniu folosite în cadrul ceremonialului de nuntă și în gătirea de sărbătoare a casei țărănești din Maramureș. Expoziția va putea fi vizitată în Casa Ostra. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

De Paște, în Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean (Suceava)

Duminică, 24 Aprilie 2022, începând cu ora 13:30, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava va avea loc evenimentul intitulat De Paște, în Muzeul Satului Bucovinean. Invitați: Maria Buză și Taraful George Pătrașcu. Concerte de toacă și clopote. Activități specifice.

Evenimente din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți, Suceava, Vatra Dornei și Gura Humorului.

Organizezi un eveniment și vrei să-l publicăm în calendarul nostru? Dă-ne de veste!

Scroll to Top