În urma măsurilor de eficientizare a activității dispuse de prefectul Mirela Adomnicăi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Suceava s-a constatat că nu au fost onorate toate rezervările online, atât la înmatriculări definitive cât și la cele provizorii.

Astfel, la înmatriculări provizorii, pe cele 97 rezervări online s-au prezentat 49 de persoane, iar la înmatriculări definitive, pe cele 156 rezervări online s-au prezentat 112 persoane.

În acest context, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicări a explicat că locurile au fost blocate cu rezervări pe serii fictive de șasiu, iar persoanele respective nu s-au mai prezentat în momentul în care au înțeles că se va verifica dacă seria de la programare corespunde cu cea din dosar.

Mirela Adomnicăi a precizat că persoanele care, din diferite motive, nu pot onora programarea sunt rugate să și-o anuleze, pentru ca locul eliberat să poată fi folosit de un alt utilizator. Îi rugăm pe cei care vor să se reprogrameze în avans să urmărească eliberarea locurilor. Cetățenii trebuie să știe că nu putem face noi anularea cu relocare pe locurile eliberate, întrucât nu avem de unde ști dacă persoanele care s-au programat și pe care vrem să le relocăm au dosarul complet în vederea înmatriculării. Există posibilitatea ca mașina să nu treacă de verificarea RAR-ului, din anumite motive, a declarat prefectul județului Suceava.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, deși s-a anunțat că din data de 4 Decembrie 2017 vor fi onorate doar programările online, la cele două ghișee se prezintă, în continuare persoane fără programare, aglomerând spațiul.

Reamintim că, în urma măsurilor dispuse de prefectul județului Suceava numărul de rezervări online pentru înmatriculări definitive s-a mărit de la 97 la 156, repartizate egal la cele două ghișee. În ce privește autorizarea provizorie, rămân 97 de rezervări zilnic, cu excepția zilei de miercuri când, între orele 15 și 18 se alocă 45 rezervări exclusiv pentru persoanele juridice. Persoanele care și-au făcut deja rezervări pentru lunile ianuarie și februarie 2018 sunt rugate să urmărească site-ul instituției, pentru a se reloca în cazul eliberării unor locuri. În cazul în care nu sunt de acord cu data reprogramată, pot anula rezervarea și se pot reprograma la o dată ulterioară disponibilă.

Mirela Adomnicăi recomandă cetățenilor să se prezinte la ghișeele serviciului la data și ora când au rezervarea online, pentru a evita aglomerația inutilă, nefiind primite persoanele fără rezervare online.

De la data menționată, nu mai sunt soluționate cererile persoanelor care au făcut rezervări pe serii de sașiu greșite, incomplete sau inexistente iar personalul de ordine de la intrarea la ghișeele serviciului nu le va mai permite accesul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *