Luna Francofoniei la Suceava

Luna martie a fiecărui an marchează manifestări cultural-artistice dedicate Francofoniei. La Suceava, săptămâna francofoniei a devenit luna francofoniei de mai bine de zece ani.

Francofonia în comunitate, proiect francofon inițiat de Biroul Francez, datând din anul 2012, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei și al Asociației Alianța Franceză din Suceava, își propune să încurajeze învățarea limbii franceze și să promoveze valorile Francofoniei în comunitatea suceveană, prin cursurile de limbă franceză și activitățile tematice din fiecare săptămână, reunite sub genericul După-amiezi francofone.

Miercuri, 10 Martie 2021, ora 17:00, online, va avea loc o întâlnire francofonă la distanță cu foști studenți E. Ionescu și Erasmus+, Kéba Diedhiou (Senegal) și Stéphanie Emeraude Blé (Coasta de Fildeș).

Vor fi menționate experiențe românești și francofone, se vor face referiri la universitățile lor, la sistemul de învățământ, se vor exprima opinii și așteptări de la Francofonia actuală. Activitatea este coordonată de dna prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu și de dna lector univ. dr. Mariana Șovea, de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Joi, 11 Martie 2021, ora 17:00, are loc concursul internațional Mathématiques sans frontières Junior (Matematici fără frontiere), ediția a XVIII-a în România, dedicat elevilor din școlile gimnaziale, desfășurat online. El va fi susținut în 67 de școli din țară, cu participarea a 214 clase. Elevii noștri se alătură colegilor lor din cele 39 de țări europene participante, rezolvând probleme de matamatică cu subiect unic, oferind explicații în franceză și în engleză sau în altă limbă, la alegere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top