Luna Francofoniei la Suceava

Luna martie a fiecărui an marchează manifestări cultural-artistice dedicate Francofoniei. La Suceava, săptămâna francofoniei a devenit luna francofoniei de mai bine de zece ani.

Francofonia în comunitate, proiect francofon inițiat de Biroul Francez, datând din 2012, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei și al Asociației Alianța Franceză din Suceava, își propune să încurajeze învățarea limbii franceze și să promoveze valorile Francofoniei în comunitatea suceveană prin cursurile de limbă franceză și activitățile tematice din fiecare miercuri, reunite sub genericul „După-amiezi francofone”.

Miercuri, 17.03.2021, ora 17:00, va avea loc Le lancement de la revue Rythmes, couleurs et paroles francophones, no. 4/2021 (Lansarea revistei Rythmes, couleurs et paroles francophones, nr. 4/2021). Revista promovează limba franceză, civilizațiile și culturile francofone. Proiectele sucevene sau articolele francofonilor și francofililor marcheză o Francofilie activă la Suceava, ancorată în cea internațională.

Revista este realizată cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei, editorii responsabili fiind dna prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu și dna lector univ. dr. Mariana Șovea, de la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava. Numărul patru al revistei are ca temă La Francophonie des jeunes (Francofonia tinerilor) și încearcă să pună în evidență activități și proiecte destinate tinerilor din județul Suceava, dar și din țară – studenți, liceeni, elevi, copii.

De la ora 18.00, elevii Colegiului Național Mihai Eminescu și cei ai Colegiului Economic Dimitrie Cantemir din Suceava, îndrumați de dna prof.dr. Irina Melisch și de dna prof. Irina Maxim, vor susține un program dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei, activitatea lor numindu-se Francophonie partagée (Francofonie împărțită). Nu vor lipsi momente de muzică, dans, poezie sau scenete cu tematică adecvată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top