În perioada 3 Noiembrie 2020 – 3 Februarie 2021, de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00, Muzeul de Științele Naturii din Suceava te invită să vizitezi expoziția intitulată Malachitul – Piatra Țarilor.

Malachitul - Piatra Țarilor

Expoziția oferă o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a uneia dintre cele mai frumoase și interesante pietre semiprețioase și ornamentale – MALACHITUL.

Vizitatorii vor putea admira eșantioane brute de malachit din patrimoniul Muzeului de Ştiinţele Naturii, fragmente de malachit natural și de sinteză alături de obiecte ornamentale și bijuterii aparținând mai multor pasionați colecționari. Exponatele vor fi însoțite de material fotografic și texte care prezintă succint informații și curiozități despre subiectul acestei expoziții.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat neobișnuitul acestui frumos mineral şi l-au folosit pentru a realiza ornamente și bijuterii care împodobesc astăzi sălile unor mari și importante muzee.

Grecii și egiptenii antici au apreciat această piatră și i-au acordat o importanță deosebită pentru designul său extraordinar și culoarea excepțională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *