Sâmbătă, 16 Septembrie 2017, între orele 10:00 și 14:00, la Suceava va avea loc Maratonul Cetății Suceava.

Startul și sosirea vor fi pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei. Traseul este alergabil în totalitate: 15% asfalt și 85% trail.

România deține primul loc în Europa la rata mortalității infantile. În anul 2010 România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 10,1 la mia de copii născuți vii. Atunci Salvați Copiii a început programul pentru reducerea mortalității infantile. Dotarea maternităților cu echipamente este parte a programului amplu de combatere a mortalității infantile, pe care Salvați Copiii îl derulează de șase ani. Numai în 2016, Salvați Copiii România a dotat cu aparatură medicală de specialitate 33 de maternităţi, oferind astfel o șansă la viață nou-născuților prematur. În doar cinci ani, țara noastră a coborât până la o rată de opt la o mie de nou-născuţi vii, în 2015. Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvați Copiii privind situația maternităților din România – 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

Evenimentul este caritabil și dorește să atragă atenția asupra fenomenului, să strângă fonduri pentru echipamente dar să și promoveze mișcarea în rândul populației, motto-ul evenimentului fiind Alerg pentru viață!.

Taxa de participare se constituie în donații către Salvați Copiii România – Filiala Suceava, minim 30 lei pentru proba de semi-maraton, minim 20 lei pentru proba de cros, minim zece lei pentru cursa populară, in contul IBAN RO64RNCB0234023048700001, cu specificațiile la observații donație/proba MCS semi-maraton, donație / proba MCS cros sau donație / proba MCS cursa populară în funcție de proba aleasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *