În perioada 3-11 Mai 2018, la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava (USV) va avea loc expoziția de fotografie intitulată Maroc: o natură splendidă și o cultură autentică de Anissa Taouil Hassouna.

Expoziția cuprinde o serie de fotografii pe care artista le-a realizat în orașe din diferite zone ale Marocului, care surprind monumente, stilul de viață al oamenilor și spații naturale splendide. De asemenea, ea prezintă publicului sucevean câteva obiecte artizanale, precum portul tradițional al femeilor, Takchita și Gandoura, eșarfe berbere și articole de încălţăminte, obiecte decorative din lemn și ceramică.

În plus, vizitatorii pot răsfoi și colecția de poezie My Book of Many Colors (2017), scrisă în cinci limbi, pentru a îşi face o idee despre literatura marocană, despre caracteristicile, temele și tehnicile ei. Pe lângă faptul că este studentă Erasmus în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, specializarea limba spaniolă, Anissa Taouil Hassouna este profesor de limba engleză la Facultatea de Litere Mohammedia, din cadrul Universității Hassan II-Casablanca, pictor și poet.

În deschiderea expziției sale, ea a declarat: Sper, prin expoziția mea, să ofer o perspectivă asupra Marocului, poporului său, naturii splendide și culturii autentice. Marocul merită vizitat pentru istoria sa bogată, oamenii toleranți, ospitalieri și generoși și atracțiile naturale magice. Sunteți toți invitați să îl vizitați și să vă bucurați de el, cum mă bucur eu de viața mea aici în România, o țară a cărei cultură are multe lucruri în comun cu cea marocană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *