Măsuri de izolare în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neurospihică Sasca Mică

Ca urmare a primirii de la DSP Suceava a rezultatelor testării beneficiarilor și personalului din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neurospihică Sasca Mică, s-a decis izolarea într-o clădire separată a 242 de persoane testate pozitiv.

De asemenea, angajații testați pozitiv care urmează a fi internați în spital, sunt înlocuiți, începând de astăzi, 22 Aprilie 2020, de cei care se află în izolare preventivă la domiciliu.

Având în vedere că angajații de specialitate din cadrul centrului (asistenți medicali, infirmieri) vor avea de îngrijit beneficiari testați pozitiv COVID-19, s-a solicitat în decursul zilei de ieri, printr-o adresă la DSP Suceava, sprijinirea cu personal medical din cadrul spitalului, în vederea instruirii personalului din centru în ceea ce privește modul de folosire a echipamentului de protecție, intervenția, tratarea și monitorizarea evoluției beneficiarilor testați pozitiv COVID-19, dar și prevenirea infectării angajaților testați negativ / netestați.

Totodată, s-a comunicat către DSP Suceava faptul că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neurospihică Sasca Mică nu are instalații de oxigen și niciun fel de aparatură medicală necesară unei astfel de situații.

Angajații care au fost testați pozitiv au fost internați în cursul zilei de astăzi, o parte în Spitalul Municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian din Rădăuți (opt persoane) iar cea mai mare parte, în Spitalul de Urgență Sfântul Ioan Suceava..

Se menționează faptul că s-a efectuat încă de ieri dezinfecția clădirilor și a spațiilor din incinta centrului, înainte de trierea beneficiarilor în funcție de rezultatul testării.

Pentru a crea condiții de odihnă angajaților care sunt în izolare la centru și asigură schimbul de tură, se vor monta în curtea centrului, containere de locuit, primite de la ISU Suceava, echipate corespunzător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top