Micii arheologi și restauratori la Cetatea de Scaun a Sucevei

O nouă provocare din partea Muzeului Național al Bucovinei pentru grupurile de elevi care vin să viziteze Cetatea de Scaun a Sucevei!

Micii arheologi și restauratori la Cetatea de Scaun a Sucevei

În perioada 25 Aprilie – 5 Mai 2023, se va desfășura în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun, atelierul de educație muzeală Micii arheologi și restauratori la Cetatea de Scaun a Sucevei, prin care se dorește îmbinarea activităților educative cu cele distractive. Astfel, partea informativă despre descoperirile arheologice derulate de-a lungul timpului la Cetate se va împleti cu partea practică, în care elevii vor desfășura activități specifice arheologiei.

Participanții la acest atelier vor avea posibilitatea să descopere prin cetate, pe baza unei hărți, locuri special amenajate cu nisip, în care au fost îngropate fragmente ceramice. Cu piesele descoperite, copiii vor reconstitui un vas ceramic.

Cadrele didactice care doresc să participe la această activitate se pot informa și pot face programări la numărul de telefon 0784 275 644 sau pe adresa de email: cetate@muzeulbucovinei.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top