MTB Dragomirna powered by ASSIST

Sâmbătă, 10 Iunie 2017, va avea loc competiția intitulată MTB Dragomirna powered by ASSIST, ediția a VI-a.

Evenimentul este organizat de Monticond și se adresează atât profesioniștilor, cât și persoanelor care își doresc să se bucure de o aventură în natură alături de prieteni și familie.

Zecile de bicicliști vor lua startul din parcarea Camping Dragomirna de lângă Mănăstirea Dragomirna. Se anunţă un traseu cu noi provocări, pregătit pentru toate categoriile de vârstă sau antrenament, ideal pentru competiţie sau pentru orice persoană care doreşte să aibă parte de o experiență distractivă pe două roți.

Cei mai buni concurenți care vor trece primii linia de start vor fi răsplătiți cu premii în valoare totală de peste zece mii de lei, dar și numeroase surprize pregătite de organizatori și sponsori, pentru ca fiecare persoană să aibă parte de o experiență memorabilă. În plus, fiecare participant la concurs va fi răsplătit cu un pachet de start care va include: tricou, cronometraj, număr concurs, coliere de prindere, o sticlă de apă, baton nutritiv, gel și alte produse benefice activității de cliclism.

Anul acesta s-a alăturat în susținerea acestui concurs cu tradiție și compania suceveană ASSIST Software, în calitate de sponsor principal al evenimentului și promotor al mișcării și stilului de viață sănătos. Firma ASSIST Software va fi reprezentată în cadrul competiției de peste 40 de bicicliști ai clubului ASSIST Biking Club, care se vor alinia cu entuziasm, la linia de start, alături de toți iubitorii de mișcare.

Trasee

În cadrul maratonului MTB Dragomirna powered by ASSIST doritorii pot opta pentru unul din cele patru trasee special amenajate pentru a corespunde tuturor categoriilor de vârstă și pregătire.

Traseul lung este de aproximativ 50 kilometri și străbate drumurile forestiere din preajma Mănăstirii Dragomirna, încercând să solicite cicliștii care practică sportul cu un nivel de dificultate mai ridicat. Traseul cumulează o diferență de nivel de aproximativ 950 de metri.

Traseul Scurt se adresează celor care au o mai bună pregătire în tainele pedalatului, având aproximativ 35 kilometri și străbate drumurile forestiere de prin pădurile din preajma Mănăstirii Dragomirna. Drumul este pietruit, în totalitate Off Road, cu porțiuni de urcări cu înclinații medii. Diferența de nivel pentru această rută este de aproximativ 600 metri.

Traseul Family va avea o lungime de aproximativ 14 kilometri și va fi pe drumuri forestiere, pietruite sau doar pământ, cu trafic inexistent. Acest traseu este special creat pentru distracția în familie.

Prezintă o diferență de nivel de aproximativ 130 de metri, străbătând pădurile din vecinătatea Mănăstirii Dragomirna, oferind ocazia de a admira flora și fauna minunatei păduri.

Traseul Kids, special creat pentru cei mici, cu o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, are o dificultate mică și va fi amenajat în zona Camping Dragomirna.

Pentru primele tipuri de trasee, organizatorii recomandă ca participanții să fie echipați cu cască de protecție, bidon cu apă, ochelari pentru protecție împotriva insectelor și prafului, cameră de rezervă, kit scule și pompă.

Înscrieri și taxe de participare

Dacă dorești să te înscrii în competiție sau să fii la curent cu noutățile despre eveniment, o poţi face accesând club.monticond.ro.

Taxa de participare este stabilită la 50 de lei, în cazul înscrierii şi plăţii efectuate până în ziua competiţiei, şi de 60 de lei, în cazul înscrierii şi plăţii efectuate la faţa locului, în ziua competiţiei.

Taxa de participare se poate achita la magazinul Monticond (strada Universității, numărul 29, Suceava) (de luni până vineri, între orele 8:00 și 18:00 și sâmbătă, intre orele 8:00 și 14:00) sau prin virament bancar, la Banca Transilvania, titular Club Sportiv Monticond, în contul RO17BTRLRONCRT0256491601 (plus comision de tranzacție în valoare de patru lei).

Categorii de vârstă
 • copii 4-6 ani pentru traseul kids
 • copii 6-8 ani pentru traseul kids
 • copii 8-10 ani pentru traseul kids
 • copii 10-14 ani pentru traseul family
 • feminin open pentru Traseul scurt și Traseul lung
 • masculin 15-18 ani pentru Traseul scurt
 • masculin 19-29 ani pentru traseul scurt și traseul lung
 • masculin 30-39 ani pentru traseul scurt și Traseul lung
 • masculin 40-49 ani pentru traseul scurt și traseul lung
 • masculin 50+ pentru traseul scurt și traseul lung

Program

 • orele 8:00 – 9:30 / înscrieri la fața locului
 • orele 8:00 – 9:30 / ridicarea pachetelor de start
 • ora 9:45 / ședință tehnică
 • ora 10:00 / start tura lungă
 • ora 10:10 / start tura scurtă
 • ora 10:20 / start tura family
 • ora 12:00 / start tura kids

MTB Dragomirna powered by ASSIST se bucură în acest an de susținerea sponsorilor: Adria, Autoadria SRL, Calcarul Pojorâta, Generali Asigurări, Kalman Distribution, Marvel SRL, Pepenero Pizza și Tipografia Celestin, care au acceptat provocarea de a contribui la realizarea uneia dintre cele mai frumoase competiții sportive din județul Suceava.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top