Vineri, 28 Septembrie 2018, între orele 17:00 și 22:00, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava va avea loc Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Noaptea Cercetătorilor Europeni (2018)

De la mecatronică la nano-tehnologie și funcționarea corpului uman, lumea ce ne înconjoară este doar un loc de joacă ce merită explorat și aprofundat. Tu trebuie doar să îți faci timp să vii și să îți deschizi mintea spre a fi surprins la cât de departe am ajuns să o aprofundăm deja

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA) și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Prima ediţie a avut loc în 2005, iar de atunci şi până în prezent evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Ediția din 2017 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Pe termen lung evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *