Noaptea Cercetătorilor Europeni

Vineri, 29 Septembrie 2017, între orele 17:00 și 22:00, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava va avea loc Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Noaptea Cercetătorilor Europeni

În România, anul 2017 aduce cea de-a zecea ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Un sport inedit va fi prezentat în premieră la Noaptea Cercetătorilor, Touchball, marca USV (FEFS–USV). Trecând de acest sport vizitatorii vor afla care sunt beneficiile acestuia și a sportului în general asupra sănătății. De la dimensiunile normale ne îndreptăm către nanoword și aflăm cum se extrage ADN-ul din materialul biologic.

Bolta cerească se va lăsa admirată prin telescoapele și lunetele pregătite de astrofizicieni. De la stele coborâm pe pământ unde vor face show roboții și mașinile electrice. De la eveniment nu vor lipsi nici experimentele de fizică și chimie.

În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și dicuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la intrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top