Astăzi, 16 Octombrie 2020, Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Noi măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava

În cadrul ședinței s-au reanalizat scenariile de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din județul Suceava, în anul școlar 2020-2021, în săptămâna 19-23 Octombrie 2020, ca urmare a contextului epidemiologic actual de la nivelul județului și s-au stabilit un set de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative incidente în domeniul pandemiei de COVID-19.

Totodată a fost prezentată membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Suceava, solicitarea Primăriei Municipiului Suceava numărul 3168 din 16 Octombrie 2020, privind stabilirea unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, însoțită de analiza specialiștilor de la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava, realizată în contextul epidemiologic actual.

Incidența numărului de cazuri cumulat la 14 zile raportată la mia de locuitori.

Pentru acest calcul a fost luată în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori.

Pentru data de 16 Octombrie 2020 la nivelul municipiului Suceava, acest indicator este de 2,504, ceea ce înseamnă, potrivit analizei DSP Suceava, că ne desparte de scenariul roșu un număr de 61 de cazuri. Totodată, se observă o creștere accelerată a acestui indicator după data de 05 octombrie 2020.

În ceea ce privește numărul bazal de reproducere acesta se situează în jurul valorii de 1.19, ceea ce înseamnă transmisie comunitară extinsă.

Simularea realizată pentru săptămâna următoare (violet) arată o tendință de creștere a numărului de cazuri la nivelului municipiului Suceava, iar numărul bazal de reproducere este constant în jurul valorii de 1,19.

Luând în considerare situația prezentată de către DSP Suceava, propunerile fundamentate ale specialiștilor epidemiologi din cadrul structurii de sănătate publică, statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârile numărul 44 și numărul 45 din data de 16 Octombrie 2020, prin care s-au stabilit următoarele măsuri:

Art. 1. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00.

Art. 2. În aplicarea art. 3, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în următoarele unități administrativ-teritoriale: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

Art. 3. (1) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

(2) În aplicarea art. 1, pct. 6 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 4. (1) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.

(2) În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00, în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

Art. 5. Prevederile prezentei hotărâri vor completa măsurile stabilite în cuprinsul Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, numărul 43 din data de 15.10.2020, privind dispunerea unor măsuri pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Suceava.

Totodată, conform propunerilor formulate de consiliile de administrație ale unităților școlare din județul Suceava, avizate de ISJ Suceava și DSP Suceava, în săptămâna 19-23 Octombrie 2020, vor funcționa în scenariul roșu 32 unități de învățământ:

 1. COLEGIUL DE ARTÂ “CIPRIAN PORUMBESCU” SUCEAVA
 2. COLEGIUL NAŢIONAL “PETRU RAREŞ” SUCEAVA
 3. COLEGIUL NAŢIONAL MILITAR “ŞTEFAN CEL MARE” CÂMPULUNG MOLDOVENESC
 4. COLEGIUL TEHNIC RĂDĂUŢI
 5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ CALAFINDEŞTI
 6. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL CALAFINDEŞTI
 7. ŞCOALA PRIMARĂ BOTOŞENIŢA MARE
 8. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “LUCA ARBURE” ARBORE
 9. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 1 ARBORE
 10. ŞCOALA GIMNAZIALĂ POJORÂTA
 11. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 1 POJORÂTA
 12. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 2 POJORĂTA
 13. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ACADEMICIAN H. MIHĂESCU” UDEŞTI
 14. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ALEXANDRU IOAN CUZA” FĂLTICENI
 15. ŞCOALA GIMNAZIALA NR. 1 SUCEAVA
 16. ŞCOALA GIMNAZIALA TODIREŞTI
 17. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL TODIREŞTI
 18. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL “IOAN V RACHIERU” SOLONEŢ
 19. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “IOAN V RACHIERU” SOLONEȚ
 20. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL COSTÂNA
 21. ŞCOALA GIMNAZIALA “VASILE BUMBAC” COSTÂNA
 22. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL PĂRHĂUŢI
 23. ŞCOALA GIMNAZIALĂ PĂRHĂUŢI
 24. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “DIMITRIE GUSTI” FUNDU MOLDOVEI
 25. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NOMAL FUNDU MOLDOVEI
 26. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL COLACU
 27. ŞCOALA GIMNAZIALA “TRAIAN POPOVICI” COLACU
 28. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “PETRU MUŞAT” SIRET
 29. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR. 2 SIRET
 30. GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL “LUMINIŢA” ŞIRET
 31. COLEGIUL TEHNIC “LAŢCU VODĂ” SIRET
 32. CLUBUL COPIILOR SIRET

Deasemenea la nivelul Județului Suceava în scenariul galben funcționează 291 unități iar în scenariul verde 415 unități de învățământ și structuri arondate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *