O nouă ședință a Colegiului Prefectural de la nivelul județului Suceava

Astăzi, 7 Septembrie 2023, la Sala Unirii din cadrul Palatului Administrativ s-au desfășurat lucrările Colegiului Prefectural, pe ordinea de zi fiind cuprinse următoarele subiecte:

1. Stadiul pregătirii unităților de învățământ pentru noul an școlar 2023-2024. A prezentat Grigore Bocanci, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

2. Ordinea publică în zona unităților de învățământ în vedere începerii noului an școlar 2023-2024. A prezentat comisarul șef de poliție Adrian Buga, șef al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

3. Campanii de prevenire în domeniul traficului de persoane pentru informarea, conștientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului, derulate de Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava. Activități derulate în contextul începerii noului an școlar.

A prezentat inspectorul șef de poliție Vasile Sidor, coordonator al Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava.

4. Derularea campaniilor de prevenire a consumului de droguri în unitățile de învățământ din județul Suceava, activități de informare și conștientizare a riscurilor consumului de droguri în rândul populației școlare, în contextul începerii noului an școlar 2023 – 2024. A prezentat comisarul șef de poliție Alin Botezatu din partea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava.

În contextul problematicii abordate pe parcursul ședinței, din partea Organizației Salvați Copiii România Anca Stamin, Director Programe și Coordonator Program Protecția copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate și Claudia Oprescu, Coordonator Program Siguranță Online au prezentat prin videoconferință două teme de maximă actualitate și care necesită intervenție imediată: protecția copiilor care au părinții plecați la muncă în alte state și siguranța online a copiilor. Materialele prezentate în cadrul ședinței au evidențiat rezultatele studiilor naționale ale organizației pe cele două subiecte, bune practici de intervenție în sprijinul copiilor, părinților sau reprezentanților copiilor, cadrelor didactice și altor specialiști, rezultatele campaniilor de informare și conștientizare și legislația relevantă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top