Obiecte din os și corn, preistorice și medievale

În perioada 21 Mai 2019 – 30 Iunie 2019, la Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc evenimentul intitulat Obiecte din os și corn, preistorice și medievale.

Obiecte din os și corn, preistorice și medievale

Obiectele din os și corn expuse provin atât de pe cuprinsul Sucevei, cât și din localitățile limitrofe, demonstrând astfel, utilizarea acestora în medii diferite. Cei care trec pragul acestei expoziții vor descoperiri o lume diferită, îndepărtată în timp. Osul și cornul au constituit, încă din cele mai vechi timpuri, materii prime pentru confecționarea armelor pentru vânătoare, a uneltelor pentru activitățile agricole, a obiectelor de uz casnic, a podoabelor și a accesoriilor vestimentare, interesul pentru prelucrarea materialului osos, datorându-se ușurinței de intervenție asupra sa, cât și a durabilității rezultate din elasticitate.

Prin organizarea acestei expoziții temporare, cu piese osteologice aflate în colecția Muzeului Bucovinei, se propune să punem în evidență complexitatea patrimoniului local, dar și importanța acestuia în viața socială.

Ca o completare la organizarea acestei expoziții se vine cu proiectul educațional intitulat Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim! aflat în desfășurare în cadrul serviciului Cetatea de Scaun. Acest proiect își propune stimularea lecturii în rândul tinerei generații, prin abordarea unor teme și subiecte legate de istoria locală, iar piesele expuse, pot fi astfel folosite drept material didactic. În acest mod, putem mai ușor corela informația istorică cu piesele care provin din epoci istorice îndepărtate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top