Joi, 26 Octombrie 2017, începând cu ora 17:30, la Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc o întâlnire cu fotograful Oliver Mark.

Implementarea proiectului Să ne cunoaștem muzeele – schimb de experiență și bune practici finanțat din Fondul pentru Relații Bilaterale la nivel național Apelul III, Programul RO01 – Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național – Măsura II: ARII PRIORITARE – Cooperare Culturală, fonduri ale Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European şi ale Mecanismului Financiar Norvegian, 2009-2014, a dus la întărirea cooperării bilaterale între Muzeul Bucovinei și Muzeul Național Liechtenstein şi la consolidarea relațiilor de colaborare între specialiștii acestora.

În prezentul proiect expozițional propus, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Național Liechtenstein au intenția de a continua parteneriatul şi de a colabora pentru realizarea de activități expoziționale comune și de schimburi expoziționale cu piese reprezentative pentru colecțiile celor două muzee.

Ca urmare a acestei colaborări, în perioada 11 Septembrie 2017 – 30 Noiembrie 2017, la Muzeul de Istorie din Suceava poate fi vizitată expoziția de fotografie intitulată Celebrități de Oliver Mark. Sunt expuse 64 de lucrări în diverse formate.

Această expoziție reprezintă prima prezență a celebrului fotograf în România care va sta la Suceava până în data de 28 Octombrie 2017.

Oliver Mark (născut la 20 Februarie 1963 în Gelsenkirchen) este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale de figuri internaționale. Și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg. Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. Din 2001 locuiește la Berlin, unde a participat și la seminariile Katharinei Sieverding, la UDK Berlin, cunoscută pentru fotografiile sale de format mare. În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra. Din anii 1990 a fotografiat personaje cunoscute, devenind faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis, apoi Angela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck, dar și vedete precum Ben Kingsley, Cate Blanchett și Tom Hanks. În galeria personalităților fotografiate intră artiști și fotografi celebri, arhitecți, actori, coregrafi, manageri, politicieni, autori, publiciști, colecționari, oameni din cultură, vedete sportive, avocați, ambasadori, designeri, vedete TV, coregrafi, familii nobiliare, oameni de știință, cosmonauți, lideri religioși… A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin,Stern, Time, Vanity Fair, Vogue și Die Zeit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *